Nordmenn drikker stadig mer vin, og oftere i hverdagen: - Problematisk drikking øker mer hos kvinner enn menn

Økt forbruk gir økte problemer - og det ser ut til at høyt vininntak rammer kvinner i større grad enn menn, forteller forsker. 

Store endringer: Ser man på drikkemønsteret til nordmenn, har det skjedd store endringer på tretti år. Vinforbruket går opp, og hverdagsdrikkingen øker - spesielt hos kvinner. Foto: NTB Scanpix
Store endringer: Ser man på drikkemønsteret til nordmenn, har det skjedd store endringer på tretti år. Vinforbruket går opp, og hverdagsdrikkingen øker - spesielt hos kvinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske kvinner har nærmet seg menns drikkemønster de siste 30 åra. Og spesielt de siste to tiåra har det skjedd store endringer i alkoholbruken vår, viser en ny, norsk studie som har sett på hvordan menn og kvinners drikkemønster har endret seg siden 1980-tallet.

De viktigste funnene i undersøkelsen oppsummerer Grete Bratberg, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin ved NTNU, slik:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer