Nordmenn drikker stadig mer vin, og oftere i hverdagen: - Problematisk drikking øker mer hos kvinner enn menn

Økt forbruk gir økte problemer - og det ser ut til at høyt vininntak rammer kvinner i større grad enn menn, forteller forsker. 

Store endringer: Ser man på drikkemønsteret til nordmenn, har det skjedd store endringer på tretti år. Vinforbruket går opp, og hverdagsdrikkingen øker - spesielt hos kvinner. Foto: NTB Scanpix
Store endringer: Ser man på drikkemønsteret til nordmenn, har det skjedd store endringer på tretti år. Vinforbruket går opp, og hverdagsdrikkingen øker - spesielt hos kvinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norske kvinner har nærmet seg menns drikkemønster de siste 30 åra. Og spesielt de siste to tiåra har det skjedd store endringer i alkoholbruken vår, viser en ny, norsk studie som har sett på hvordan menn og kvinners drikkemønster har endret seg siden 1980-tallet.

De viktigste funnene i undersøkelsen oppsummerer Grete Bratberg, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin ved NTNU, slik:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer