Varieté:En kraftig upasterusert brie gir en fin kontrast til de søte bærene. De mer pasteuriserte brie og litt søtere bringebærsaus.
Varieté:En kraftig upasterusert brie gir en fin kontrast til de søte bærene. De mer pasteuriserte brie og litt søtere bringebærsaus.Vis mer

Nordostlig brie

En plutselig frigjørende ost

Det kan være en utfordring å drive restaurant når du er langt unna det meste, og særlig når du er så langt nord at du står i fare for å ramle av kartet. Den nye hotellglassboksen som Olav Thon har satt opp i Kirkenes, gir likevel rom for en særegen og tankevekkende restaurantopplevelse. Ikke bare føles det spesielt at et bygg som kunne ligget hvorsomhelst - i en forstad til Frankfurt, i Sandvika, på Forus ved Stavanger - ligger nettopp i Kirkenes. Du får også en original lokal koloritt ved at hundrevis av lemen yrer rundt på terrassen utenfor, snøscooterne ligger veltet utenfor i påvente av vinteren, og ikke minst ved at alle servitørene

går med hvite vanter. Som pantomimekunstnere utfører de stadig usynlige operasjoner med bestikket, og med lange intervaller serverer de også minimale retter. Man forstår lett hvordan Thon ble Norges rikeste mann når en porsjon med 10 gram løyrom kommer på bordet, og prisen er 170 kroner. (3,7 ganger så mye som Osloborgere må betale for samme vare på Theatercaféen.)

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn