Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Norge er et varmt samfunn som tar godt vare på minoriteter

Rabbiner Joav Melchior og Shoaib Sultan fra Islamsk Råd Norge samtaler om å være religiøs minoritet i Norge.

- Jeg savner av og til en forståelse av religiøsitet som grunnlag for handlinger. Men det er sjelden man møter ond vilje, sier Shoaib Sultan fra Islamsk Råd Norge.Foto: Truls Brekke
- Jeg savner av og til en forståelse av religiøsitet som grunnlag for handlinger. Men det er sjelden man møter ond vilje, sier Shoaib Sultan fra Islamsk Råd Norge.Foto: Truls Brekke Vis mer

||| - NORGE ER ET varmt samfunn som tar godt vare på minoriteter. Folk ønsker å hjelpe til og setter pris på vellykket integrering. Dette er veldig viktig for at prosessen skal kunne lykkes.

Joav Melchior er rabbiner ved Det Mosaiske Trossamfund. Vi har invitert ham og Shoaib Sultan, som er generalsekretær i Islamsk Råd Norge, til en samtale om hvordan det er å være religiøs minoritet i Norge. Men Melchior ser også problemer.

— Når det er sagt, er Norge også veldig homogent. Det er faktisk vanskelig å komme inn i et homogent samfunn som ønsker å forstå andre, men som ikke klarer det helt enda. De vil ta imot jødedommen som noe som er vanlig i Norge, og mange tenker at andre religioner er det samme som norsk kristendom, bare med noen andre navn og tradisjoner. Men andre religioner er ikke bare variasjoner over kristendommen, de er faktisk noe helt annet. Det er det vanskelig for et homogent samfunn å forstå.- DET ER OFTE manglende forståelse for andre måter å tenke religion på, og at disse kan være like gyldige eller viktige for dem det gjelder, bekrefter Shoaib Sultan. — Man prøver å forstå religionen fra ståsteder utenfor det religiøse. Et eksempel er at muslimer ikke spiser svinekjøtt. Mange mener at dette har med helse eller liknende ting å gjøre, at det var pragmatiske regler tilpasset en annen tid. Men da tar man ikke innover seg at dette er et religiøst påbud. Jeg savner av og til en forståelse av religiøsitet som grunnlag for handlinger. Men det er sjelden man møter ond vilje.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr for et halvt år. 1 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?