Norges kuleste campingvogn er en båt

I sommer har Magasinet støvsugd landet i jakten på kongen på campingplassen. Og ingen er kulere enn Norges eneste Caraboat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Rundt et campingbord foran noen campingvogner hos Norsk Caravan Club sitter juryen som skal kåre Norges kuleste campingvogn. I løpet av sommeren har vi hatt fem gode kandidater på trykk. Vi har vært på jakt etter den kuleste vogna i Trondheim, Hokksund, Stjørdal, Røyken og Mo i Rana. Nå gjenstår det å kåre vinneren.

Juryen består av generalsekretær i Norsk Caravan Club Kjell Mønnich, journalist i Dagbladets reiseavdeling Kirsten M. Buzzi, campinginspektør Tron Næss, informasjonssjef i Norsk Caravan Club Christian Wangberg og undertegnede, Thomas J.R. Marthinsen fra Dagbladet Magasinet.
- Er det noen som har en favoritt?
- Jeg har to, jeg, sier Kirsten.

Hun drar fram bildet av Birgitte Konstanse Skjefstad og Erland Jørgensens Caraboat, campingvogna fra Bleikvasslia utenfor Mo i Rana som også fungerer som båt.


- Den er jo ikke sann, den er helt utrolig! Jeg koste meg da jeg leste om denne båten. Når hun sier «Du må kom’ heim, du må kom’ heim, æ har funne båten i vårt liv!», da hygget jeg meg, altså.

Generalsekretæren klør seg på haka. Han er ikke uenig, men er det ei campingvogn?

Campinginspektør Tron Næss mener at den er det.


- Det blir som en amfibiebil. Og det er jo sånn at har den hjul og trekkes etter en bil, så er det ei campingvogn. Riktignok ei campingvogn som også er sjødyktig.
- Den er absolutt den mest originale, sier Christian.
- Men den kan vel ikke akkurat kalles pen, mener Kirsten.
Så er det heldigvis ikke Norges peneste campingvogn vi skal kåre. Da hadde valget kanskje falt på vogna til Lars Brekke i Stjørdal. Eller luksusvogna til Mari og Kåre på Ramton camping.

Etter å ha nilest artiklene og studert bildene nøye, sitter juryen igjen med to favoritter. Den ene er vannvogna fra Mo i Rana, den andre er Edgar Forseth og Berit Støwer Forseths svarte Corvette-perle fra Trondheim.

- De andre vognene er fine, men de er ikke de kuleste campingvognene i Norge, sier Kjell.
- Hadde jeg sett Caraboaten på vannet, hadde jeg stoppet opp og tatt bilde av den, sier Tron.
- Og hadde jeg sett Corvette-vogna på veien, hadde jeg tatt bilde av den, sier Christian.
Det er på tide med en høytidelig håndsopprekning. Det svarte gliset fra Trondheim får to stemmer. Vanncampingvogna, som til daglig fungerer som båt på vannene rundt Mo i Rana, får tre. Det er jevnt, farlig jevnt. Men vi har en vinner.

Og hvordan reagerer Norges kuleste campere? Vi slår på tråden til Mo i Rana.

- Hei, det er Birgitte!
- Ja, hei, det er fra Magasinet her. Jeg vil bare få gratulere dere så mye.
-.Å?
- Det er dere som har vunnet. Caraboaten er Norges kuleste campingvogn!
- Ha-ha-ha! Nei, så kult. Du verden! Nei, det var overraskende. Tusen, tusen takk! 

Kåringen er imidlertid ikke helt over ennå.

Dagbldet har nemlig fått inn utrolige mengder tips til sommerserien om campingvogner. Av dem plukket vi til slutt ut fem kandidater: Campingkjærester, Lars Lyx, Sort perle, Gøy på vannet og Partyvogna.

Dem kan du lese om her.

Vi synes likevel at de andre tipserne fortjener oppmerksomhet. I en uke framover kan du derfor være med på å stemme fram din favoritt her på Magasinet på nett. Vinneren blir utropt til Lesernes favoritt. Stem i vei i boksen til høyre.

PS:
 Du stemmer ved å huke av over bildet, og så ved å trykke på stemme-knappen i bunnen!
 

KULEST I LANDET HER: - Hadde jeg sett Caraboaten på vannet, hadde jeg stoppet opp og tatt
bilde av den, sier campinginspektøren Tron Næss. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
KULEST I LANDET HER: - Hadde jeg sett Caraboaten på vannet, hadde jeg stoppet opp og tatt bilde av den, sier campinginspektøren Tron Næss. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer
Norges kuleste campingvogn er en båt
CAMPINGJURYEN: Etter intens diskusjon og flere latterkuler kunne juryen endelig kåre Norges kuleste campingvogn. Fra høyre: campinginspektør Tron Næss, generalsekretær i Norsk Caravan Club Kjell Mønnich, journalist i Dagbladets reiseavdeling Kirsten M. Buzzi, informasjonssjef i Norsk Caravan Club Christian Wangberg og Thomas J.R. Marthinsen fra Dagbladet Magasinet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer