Norsk feminist anmelder svensk TV

Den norske forskeren Eva Lundgren fremstilles som ekstremfeministenens sjefsideolog i omstridt dokumentar. Nå anmelder Lundgren svensk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKSTREMFEMINISME. «Å kalle en mann et dyr er å smigre ham. Han er en maskin. En vandrende dildo.»

Sitatet kommer fra en anmeldelse av Valerie Solanas bok «Scum Manifest». I den omstridte, nye dokumentaren «Kjønns-krigen» leser journalist Evin Rubar det opp.

Evin Rubar: - Det står i avisen av menn er dyr. Synes ROKS det?

Lederen for feministorganisasjonen med 8000 medlemmer, Ireen von Wachenfeldt svarer: - Ja, menn er dyr. Synes ikke du det? 

- Menn er ikke dyr, skriver ROKS nå i en pressemelding der de hevder de er offer for kryssklipping. I et intervju med Expressen et par dager tidligere innrømmet Wachenfeldt at hun sa dette, men at hun ikke mener det.

Du kan fortsatt se dokumentaren, som ligger ute i sin helhet på SVTs nettsider. Her viser Rubar hvor langt svenske ekstremfeminister og deres norske medhjelpere har gått. Og nå raser debatten i Skandinavia.

MER EKSTREMFEMINISME.

- Fosteret tas ut, parteres og ofres. Det skjer også i voksenmiljøer. Høyt oppsatte og respekterte personer har vært representert, sier den norske feministen og forskeren Eva Lundgren i dokumentaren som ble sendt på på svensk TV i forrige uke. De andre fagpersonene som får komme til tror ikke på Lundgrens påstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer