Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Norske chilenere

Bergensrederiet Odfjell etablerte en vingård i Chile for 15 år siden. Å lage gode viner er ikke lett, men nå begynner de å få det til.

SEKS RØDVINER fra Odfjell Vineyards listeføres i dag i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Vinene er godt representert i de lokale listene til polutsalgene i Bergen og mer sporadisk i andre polbutikker, men flere av dem er så gode kjøp at de burde være lett tilgjengelig også andre steder i landet.

VI HAR OGSÅ smakt fire viner fra Odfjell som foreløpig ikke listeføres i Norge, og av disse fire er det Armador Syrah 2003 som står først for tur til å bli lansert her til en polpris på 115 kroner. Armador Syrah har en aromatisk og sødmerik duft av bjørnebær og vanilje, god fruktkonsentrasjon med lakrissødme i smaken og litt tjæreaktig brentpreg på ettersmaken. Magasinets smakspanel vurderte den til terningkast fem.

Vi skulle gjerne sett også Orzada Carmenère 2003 på det norske markedet. Vi vurderte den også til terningkast fem, selv om det er en vin som vil koste 175 kroner på Vinmonopolet.

• Her leser du alle anmeldelsene