Norske homodyr skal erobre verden

Dokumenterer homosex hos 1500 arter. Nå skal utstillingen eksporteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DYR HAR HOMOSEX med hverandre. Akkurat som vi mennesker, har dyrene sterke seksuelle følelser. Men de har ikke noen moralkodeks, og har sex med den de har lyst til, når de har lyst. For eksempel er ikke analt samleie uvanlig blant hanndyr, sier Geir Søli til Dagbladet.no.

Han har vært ansvarlig for utstillingen «Homofili i dyreriket - Mot naturens orden?» som siden oktober i fjor har vært vist ved Naturhistorisk museum. Nå er det slutt, for Norges del. Over 120 000 har sett utstillingen. Arrangørene er svært fornøyde når de stenger denne uka.

- Det var noen negative reaksjoner helt i oppstarten, ellers har det vært overveldende positivt. Noen vil alltid syns dette er homopropaganda, de fleste syns det er interessant informasjon. Målet var å avlive argumentet om at homofili er imot et grunnleggende prinsipp i naturen. Det er det virkelig ikke. Det tror jeg vi har greid, sier Søli.

NÅ SKAL UTSTILLINGEN ut i verden, antakelig til Sydney først, der Nasjonalmuseet er interessert. Det er ikke ofte et norsk arrangement får så mye oppmerksomhet i utlandet, men så er det heller aldri laget en ustilling om homofile dyr tidligere. Besøk har kommet fra hele verden. De har fått omtale i land som Korea, Australia og Sør-Afrika. Store nyhetsmedier som New York Times, Spiegel, Economist, BBC og Reuters dekket også saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer