Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Norway Cup var livet mitt. Det var ikke en jobb, det var en livsstil. Så kommer det en apekatt og vil noe annet

Nå har Frode Kyvåg (71) satt seg nye mål som byrådssekretær. 

NYE MÅL:  Eks- Norway Cup-general Frode Kyvåg er Oslos byrådssekretær for kultur, idrett og frivillighet og ekspertkommentator under håndball-EM. Men han er ikke ferdig med Norway Cup. Alle foto: Jørn H Moen 
NYE MÅL:  Eks- Norway Cup-general Frode Kyvåg er Oslos byrådssekretær for kultur, idrett og frivillighet og ekspertkommentator under håndball-EM. Men han er ikke ferdig med Norway Cup. Alle foto: Jørn H Moen  Vis mer

Omtrent halvveis ut i intervjuet måtte Frode Kyvåg ta en stille stund for seg selv. Energibunten og evighetsmaskinen, mannen som i 39 år bar Norway Cup på skuldra, hadde tatt en rask titt på telefonen og fått et blekt skjær over ansiktet.

- Dæven, der fikk jeg en ekkel melding, sa han.

I minuttene i forveien hadde han vært den samme som alltid. Med glødende intensitet fortalte han om den nye jobben som politiker, sprudlende la han ut om Norges vinnersjanser i håndball-EM, energisk fortalte han om dramaet rundt Norway Cup-avgangen. Men så ble han taus.

- Nei, søren heller.

Han så tankefullt ut i lufta.

- Dette var jævlig trist.

EN DRØY TIME tidligere: Han møtte oss i resepsjonen i Oslo rådhus, holdt en høflig prat i heisen med «Finn», finansbyråd Robert Steen, før vi steg inn på kontoret med stjerneutsikt mot Oslofjorden. På pulten lå rapporten «Behovsplan for fysisk aktivitet 2017-2027», på veggen hang flere kunstverk. Han er politiker nå, byrådssekretær med ansvar for «idrett, kultur og frivillighet».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?