Nydelig hjemmehygge

Høydepunkt med et par nedturer.

– JEG HAR HØRT at Helene Hennie er en av landets mest anerkjente interiørarkitekter, og jommen har hun gjort en delikat jobb med nyinnredningen her Hos Thea, sa Fredag og dumpet ned i en av mange kritthvite, behagelige stoler i det lille, men svært hyggelige lokalet på Skillebekk. Bare noen malerier på veggene utgjør fargeklattene – for øvrig malt av innehaver Sergios far David.

– Her bør en ikke søle rødvin på stoltrekkene, innskjøt Robinson.

– Og i hvert fall ikke gjøre som min venn som hadde hørt noe om salt og rødvin. Han sølte salt på den hvite borduken og helte rødvin over!

– Ta det med ro. Alt er vaskbart, sa den blide kelneren som kunne fortelle at Hos Thea feiret 20 års jubileum i sommer. De har hatt godt besøk i alle år, de fleste er stamgjester.

Spisekartet er ikke overveldende stort, men innbydende, med blant annet to menyer, seks retter til kr 595 og fire til kr. 395.

FØRST NØT VI et glass Sancerre ute, hvor det også går an å spise ved delikat dekkede bord.

– Jeg tar seks retter, sa Fredag, mens Robinson nøyde seg med fire.

Innledet av grønn vichyssoise; en kald suppe laget av potet og spinat, deilig krem og friske, hakkede reddiker.

– Nydelig start, men litt mektig, mente Fredag, mens Robinson ikke syntes det gjorde noe.

Så kom carpaccio av kveite marinert i soyaolje med limeskall, koriander, sesamfrø, kapers, vårløk og rød kaviar.

– Den kunne jeg tenkt meg som hovedrett, mente Robinson, og Fredag var også euforisk av begeistring.

Robinson sto over tredje rett; terrine av foie-gras med røkt andebryst. Og skulle bli glad for det.

– Alt for mektig og kombinasjonen føles dårlig. Andebryst på andelever blir flesk på smør. Jeg klarer faktisk ikke å spise det opp, altfor fett, ytret Fredag.

BEGGE VALGTE antilopefilet i kirsebærsaus til hovedrett.

– Er det lov å spise antilope? undret Robinson.

– Ja da, det finnes mengder av antiloper, beroliget Fredag, som er aktiv dyre- og miljøvenn.

– Denne kommer fra Sør-Afrika, opplyste den alltid derværende kelneren, som også fant en svært god hvitvin som passet bra til alt: Coffele Soave Classico Superiore ca. Visco 2005 til 440 kr.

– Antilopefileten gir assosiasjoner til vårt eget vilt med tyttebærsaus, og er således en morsom vri. Ujålete, men kanskje litt kjedelig. Det blir litt «hjemme-hos-mat», selv om det ikke er overflod av antiloper i heimen, mente Fredag.

– Kanskje litt for søtt med så mye kirsebær, sa Robinson, som likevel berømmet det møre kjøttet.

Fredag hadde vært kjekk og bestilt seks retter, men måtte gi seg.

– Jeg tror vi deler dessert, et utvalg av sorbeter, bestemte Fredag.

Velvalgt.

– Her føler jeg meg virkelig hjemme, jeg tror alle gjør det her, sa Robinson som var tilbøyelig til å gi fem stjerner. Men Fredag holdt på fire, fordi verken andeleveren eller antilopen innfridde helt.

– Men carpaccioen av kveite var det ingenting å si på.

Den forble kveldens høydepunkt.

magasinet@dagbladet.no

HJEMME HOS: Helene Hennie, en av Norges mest anerkjente interiørarkitekter, har nyinnredet lokalene til Hos Thea. Det meste er hvitt. Lekkert!