Nye gamle Kripos

God som gammel etter et år som ny. Her er organisasjonen ingen husker det egentlige navnet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- NYE KRIPOS, god dag!

Alt er ved det nygamle når vi ringer sentralbordstemmen på nyåret. Nye Kripos er fortsatt ny en stund til, men de vil bli gamle igjen, snart. Når er imidlertid usikkert. Hva skjedde egentlig i den gamle Kriminalpolitisentralen i fjor? De skiftet først navn til:

- Organisasjonen for bekjempelse av...eh, nå står det helt stille for meg, eh, Den nasjonale enheten for..., den ble opprettet 1. januar 2005, sier en ansatt når hun vennlig forsøker å bringe lys over navneforviklingen i organet.

Det var antakelig et forsøk på å utfordre Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap lengdemessig. Bakgrunnen for navneskiftet var at enheten fikk nye oppgaver.

Det nye navnet var altså «Den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet». Justisminister Odd Einar Dørum ville det slik, for å markere at det dreide seg om et nytt organ.

DEN SAMME gløden fant man ikke igjen i etaten. Smalltalkmessig var «Den nasjonale enheten etc.» en katastrofe. Og i det offentlige Norge var en revolusjon av visittkortformatet nærstående, dertil visittkortholdere, digre stresskofferter og så videre. Men slik skulle det heldigvis ikke gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer