Nyttårskalkun

Til 8-10 personer på ca. 1/2 time pr. kg kalkun.

1 kalkun (ca. 500 g pr. pers.) Salt Pepper Smør til pensling. I stekeovn ved 160 °C. Stek kalkunen som anvist på pakningen og skjær den opp. Server rosenkål med druer, portvinsaus og poteter til. Pynt med druer. Rosenkål med druer: 700 g rosenkål 200 g blå druer 2 ss smør 1 ss sitronsaft Salt Pepper. Kok rosenkål, delt i to, i ca. 5 minutter. Tilsett halve, steinfrie druer og la dem trekke ca. 1 minutt så de blir varme. Slå av vannet og smak til med resten av ingrediensene. Portvinssaus: 8 dl kraft 4 ss hvetemel 2 dl fløte 2 dl portvin 1 ss Dijonsennep Salt Kvernet pepper. Kok opp kraft (stekesjy og kraft kokt på innmat) og portvin. Tilsett hvetemel utrørt i vann. La sausen koke ca. 5 minutter. Ha i fløte og smak til. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!