Oase for frankofile

Den mest franske restauranten i Oslo. God kvalitet hele veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– En pastis, takk! sa Fredag opprømt så snart de to bordvennene hadde benket seg i den mest franske restauranten i hovedstaden, Brasserie France. Robinson nikket enig. En aften her er – ikke fullgodt – men like fullt et rimelig alternativ for en tur til Paris, ble de enige om, og drømte seg direkte til Montparnasse.

– Dette er avgjort mer enn A Touch of France, det er ekte vare, så like greit at de endret navnet for noen år siden, mente Robinson.

Restauranthuset, som ligger noen få skritt fra Egertorget, kan servere mat i fire etasjer, selskapslokalene i 2. og 3. etasje medregnet. Kjellerbodegaen har sine tilhengere i den mørke årstid, men om sommeren er det 1. etasje og uteserveringen som gjelder. Det smale lokalet, som visuelt dobler arealet med sine gedigne veggspeil, var sprengfullt på en tirsdagskveld.

– Godt vi hadde reservert bord siden vi kom seint, etter teater, sa Fredag. – Vet du, da jeg bestilte, spurte de hvilken forestilling vi skulle på! Hvilken restaurant ellers viser slik interesse for sine kunder?

Kelnerens interesse var det ingen ting å klage på, hun var elskverdig oppmerksom og kom med gode råd og påpasselig påfyll av vin og vann gjennom måltidet.

Til Robinsons østers (26 kr/stk.) anbefalte hun en musserende Crémant de Bourgogne til 80 kr glasset, som også passet til Fredags gratinerte form med blåskjell, asparges, sopp og reker.

– Topp østers, så store og flotte! slurpet Robinson lykkelig. – 26 kroner stykket er ikke dyrt når kvaliteten er så god! Jeg kunne godt tatt flere.

Så var det Fredags tur til å være typisk fransk: Grillet entrecôte med aspargesbønner, pommes frites og bearnés. Klassisk og perfekt.

– Her har gatekjøkkenets kokker mye å lære. Sånn skal utskjelte påmmfri smake!

Robinson gikk for andebryst, Magret de canard, som ble servert med mangold, sopp og rillete – en andeleverpaté som forsterket den gode smak av and. Til to så smaksrike retter foreslo kelneren le Roc des Anges, en Cotes de Roussillon-vin til 520 kroner flasken.

– I prinsippet litt for dyrt på en tirsdag, men god mat skal jo ha godt vinfølge, mente Robinson og lot vinen rulle i munnen med stort behag.– Fyldig, med smak av bær og urter. Et godt valg.

Ifølge Fredag er den rikholdige dessertvogna et must på Brasserie France. For 115 kroner kan man velge blant crème brûlée, bær, sorbet og kaker – eller gjerne litt av alt, som Fredag enda hadde mage til. Robinson nøyde seg med to tykke skiver Roquefort med valnøttbrød til, og begge kunne de nyte et glass Mas Amiel til herligheten. Nå var klokka strengt tatt over stengetid kl. 23, og spiseparet var de eneste gjester, uten at de følte seg uønsket.

– Brasserie France scorer høyt på kvalitet og pris, sa Robinson da de endelig gikk, etter å ha betalt en regning på knappe 1900 kroner. – Kelnerne er likevel det beste ved stedet. Det syns at de trives på jobben, og det smitter. Vive la Brasserie France!

dagbladet@magasinet.no

EKTE VARE: Like fransk som i Paris. Brasserie France er en oase for de frankofile når de får abstinenser. God service og et klassisk fransk kjøkken.
<B>PÅ GATEPLAN: - Her har gatekjøkkenets kokker mye å lære. Sånn skal utskjelte påmmfri smake!

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer