Du leser nå Dagbladet Pluss

Obamaisme for begynnere

Obama runder de første tre månedene og litt til i Det hvite hus. Hva sier de 100 dagene om hans ideologi? Og hvorfor møter hans lille, pragmatiske revolusjon motstand i hans eget parti?

• Les også: Dette gjorde FDR for å løse finanskrisen i sine første hundre dagerNEW YORK/WASHINGTON - Med mindre man direkte oppsøker amerikanske republikanere eller harde liberalister, så er det virkelig vanskelig å finne noen som er veldig skuffet over Barack Obamas tre første måneder som president.

- Jeg er imponert, sier en ellers konservativ anlagt forfatter i New York. - Han klarer seg godt. Virkelig godt, sier en av dem som kjørte kampanjen hans i Virginia like utenfor Washington.

Og spør man en av de driftige karene i Harlem som hver søndag viser hvite turister rundt på Malcolm X Boulevard, sier de: - Jeg vet ikke hva han skulle ha gjort for å skuffe meg. Han ble jo valgt. Jeg er allerede lykkelig. DET ER NATURLIGVIS USERIØST å bedømme en president etter hans første 100 dager. Bare se på George Bush, hans presidentperiode begynte på dag 235 - den 11. september 2001.