Og TV 2 skapte kvinnen

Etter ti år med «God kveld, Norge» føler Dorthe Skappel (44) seg mindre og mindre som et menneske, og har mer og mer behov for fysisk kontakt med menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De har begynt å ta på meg en sminke som er spesialtilpasset skjermtypene til det nye, digitale bakkenettet, fortalte Dorthe Skappel nesten litt ivrig.

– Den skal flate ut ansiktshuden min fullstendig. Jeg ser mer feilfri ut enn noensinne. Også på det siste av tv-skjermer. Det er helt sånn amerikansk. Du skal ikke ta stilling til at jeg sitter der og er et menneske.

– Jeg tror kanskje folk fortsatt vil komme til å ta stilling til deg, altså.

– Jo da, de vil jo det. I aller høyeste grad. Enkelte gjør det nesten for mye. Jeg kikket i den nye kokeboka til Anne-Kat. Hærland og Eyvind Hellstrøm. I ett kapittel skal han tilberede en vårhøne, og så spør Anne-Kat. hva en vårhøne er for noe, og så svarer han noe sånt som at det er «en gammel, seig høne som prøver å være kjempeung». «Med andre ord: Dorthe Skappel,» legger Anne-Kat. til. Og egentlig så tenkte jeg når jeg så det: «Fy faen, så slem du e.»

På Ekebergåsen, øst i Oslo, omgitt av det nybygde kjærlighetsreiret til Mia Gundersen og Marcel Leliënhof, Christer Falcks platemogulvilla og OBOS-leilighetene til veldig mange journalister i Dagbladet, finnes et svartmalt, treetasjes funkishus uten ringeklokke. Når du banker på vinduet ved siden av døra, kommer en krysning av en border collie, collie og Berner Sennenhund løpende. Hun heter Mira. Hun er ikke, selv om det ett øyeblikk virker tenkbart, oppkalt etter Mira Craig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer