Oksehalesuppe som varmer

Prøv en god, gammel klassiker på middagsbordet.

Kraftig og godt: Oksehaler får du ikke over alt. Men alle som selger ferskt kjøtt, bør
kunne skaffe det hvis de bare får litt tid på seg.
Foto: Mette Møller
Kraftig og godt: Oksehaler får du ikke over alt. Men alle som selger ferskt kjøtt, bør kunne skaffe det hvis de bare får litt tid på seg. Foto: Mette MøllerVis mer

Jeg vet det er skikkelig høst når lengselen etter kraftige gryter blir nesten konstant.

Det er to ting jeg elsker med gryter. Smaken kommer selvfølgelig på førsteplass. Den intensiteten og fylden som bare langkokt kjøtt med bein kan gi, er helt umulig å framskaffe på en annen måte. Andreplassen ligger ikke langt unna, og den går til hele prosessen med grytelagingen. Kuttingen av ingrediensene, fresingen i panna og putringen som i timevis sprer forførende dufter i huset.

Oksehalesuppe

Antall personer: 4—6 personer Fra start til ferdig middag: 4 timer Aktiv tid: 35 minutter

1 ½ kg oksehaler 3 ss rapsolje 4 gulrøtter 2 løk 3 fedd hvitløk 4 dl rødvin vann ca. 2 ts salt nykvernet pepper 1 laurbærblad 1 ts tørket timian 1 ts rosmarin 2 skiver kålrot 2 skiver sellerirot 100 g bacon