Du leser nå Dagbladet Pluss

Oligarken som kan koste Telenor 11,6 mrd.

19. mai møter Jens Stoltenberg Putin og Medvedev for å rydde opp.

KONSERNSJEFEN PÅ RØMMEN: Dette bildet av medeier i TNK-BP, Mikhail Fridman, er tatt i 2003. Da styrte administrerende direktør i TNK-BP, Robert Dudley, selskapet fra utlandet av frykt for sitt eget liv.  Foto: SCANPIX EPA/YURI KOCHETKOV
KONSERNSJEFEN PÅ RØMMEN: Dette bildet av medeier i TNK-BP, Mikhail Fridman, er tatt i 2003. Da styrte administrerende direktør i TNK-BP, Robert Dudley, selskapet fra utlandet av frykt for sitt eget liv. Foto: SCANPIX EPA/YURI KOCHETKOVVis mer

||| I MARS TOK en lokal russisk domstol i Omsk i Sibir arrest i Telenor-aksjer verdt 11.6 milliarder kroner.

Det kan ende med tvangssalg og et hardt tilbakeslag, kanskje til og med slutten, for Telenors Russland-eventyr.Når Jens Stoltenberg reiser til Moskva 19. mai for å lunsje med Putin og Medvedev, ventes det at konflikten mellom Telenor og den russisk oligarken Mikhail Fridman står høyt på dagsorden.I rettssaler verden rundt har Telenors forretningspartner Alfagruppen, som ledes av Fridman, i flere år krevd større innflytelse i selskaper de to eier sammen. Den norske staten er største eier i Telenor med 54 prosent.

Telenor har siden tidlig på 90-tallet hatt store interesser i Russland. I dag eier de 33,8 prosent i landets nest største mobilselskap, VimpelCom. Alfagruppen eier 44 prosent av VimpelCom, et sameierskap som har påført Telenor mye hodebry og millioner i advokatutgifter de siste årene. Oppgjøret mellom de to eierne har til nå foregått i sibirske domstoler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.