<strong>UGANDA OG KONGO:</strong> Det har vist seg å være betydelige oljeressurser ved Lake Albert på grensen mellom DR Kongo og Uganda. Øst-Kongo er et av de aller mest krigsherjede områdene i verden, og konflikter med militser pågår fremdeles. Her investerere det norske Oljefondet betydelige beløp.  Foto: REUTERS/Hardman photo/Handout
UGANDA OG KONGO: Det har vist seg å være betydelige oljeressurser ved Lake Albert på grensen mellom DR Kongo og Uganda. Øst-Kongo er et av de aller mest krigsherjede områdene i verden, og konflikter med militser pågår fremdeles. Her investerere det norske Oljefondet betydelige beløp. Foto: REUTERS/Hardman photo/Handout Vis mer

Oljefondet tungt inne i olje i krigsherjede Kongo

Investerer i selskaper som opererer i krigsområdene mellom Uganda og Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STATENS PENSJONSFOND UTLAND, kjent som oljefondet, har investert flere hundre millioner kroner i selskaper som driver oljeleting i Øst-Kongo. drøyt 93 millioner kroner i det britiske oljeselskapet SOCO International.

Soco International signerte i 2008 en kontrakt om å drive oljeutvinning i grenseområdene mellom Kongo og Uganda, rundt Lake Albert. Stadig flere funn blir gjort i Lake Albert, og konflikt mellom Uganda og Kongo om ressursene og grensen har ført til en lang rekke krigshandlinger.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer