Oljens gisler

De fant verdens første oljebrønn.De skulle hatt gode liv og sikker økonomi.I dag er Aserbajdsjan et land med grov korrupsjon, fattigdom og livstruende forurensning.Oljepengene havner hos en rik elite som styrer landet. Og i den norske statskassa.

Publisert
Sist oppdatert

||| HUNDREVIS AV RUSTNE oljebrønner nikker konstant foran sjøutsikten mot det Kaspiske hav. Søppel flyter. Søla er tjukk og klissete.

Det er her han bor, Mezahar (20), sammen med familien sin på seks. I utkanten av Aserbajdsjans hovedstad Baku, under oljeriggene. I et skur som en gang var skifterom for oljearbeidere.

Han har bodd her i seksten år, og ønsker velkommen inn. Til lukta av nystekt brød, tak som lekker og et liv der minnene om fortida er det som får dem til å stå opp om morgenen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer