- Oljesølet kan spres langt ut i Atlanterhavet

Frykter dødelig og «usynlig» trussel i dypet. - Kan først få vite det når døde dyr flyter opp.

KATASTROFEN UTVIDES: Store kystområder i Louisiana er nå sterkt forurenset av råolje fra Deepwater Horizon. Deler av utslippet har blitt fanget av den sterke havstrømmen Loop Current, som truer med å frakte søl opp østkysten av USA. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/SCANPIX
KATASTROFEN UTVIDES: Store kystområder i Louisiana er nå sterkt forurenset av råolje fra Deepwater Horizon. Deler av utslippet har blitt fanget av den sterke havstrømmen Loop Current, som truer med å frakte søl opp østkysten av USA. Foto: John Moore/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| SOM FRYKTET har deler av oljesølet i Mexicogolfen havnet i den såkalte Loop Current, en av Nord-Atlanterens kraftigste havstrømmer, melder NOAA og ESA.

Strømmen kommer opp mellom Cuba og Yucatán-halvøya før den danner en sløyfe i Mexicogolfen. Deretter raser den øst i høy hastighet, runder sydspissen av Florida, går opp langs USAs østkyst og fôrer den transatlantiske Golfstrømmen med varmt vann.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer