Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Om «lykkelige skilsmisser» finnes? - Etter en stund, kanskje? Jeg håper i hvert fall det

Fornuft og følelser.

Ny bok, nytt syn på livet: Etter at prinsesse Märtha Louise og samarbeidspartner Elisabeth Nordeng  ble kjent med begrepet «høysensitiv» har livene deres endret seg radikalt. Nå har de skrevet bok om temaet som noen ser på som en fordel, andre en ulempe - mens skeptikere mener det er et problematisk ord i det hele tatt å bruke. Foto: Jørn Moen
Ny bok, nytt syn på livet: Etter at prinsesse Märtha Louise og samarbeidspartner Elisabeth Nordeng  ble kjent med begrepet «høysensitiv» har livene deres endret seg radikalt. Nå har de skrevet bok om temaet som noen ser på som en fordel, andre en ulempe - mens skeptikere mener det er et problematisk ord i det hele tatt å bruke. Foto: Jørn Moen Vis mer

Se for deg følgende: Et stort jubileum. Et statsbesøk. En regjeringsmiddag. Alvorlige menn i pene dresser og stivpyntede kvinner i silke og taft. Luften er stinn av forventning. Og – parfyme. Massevis av parfyme. Det oser av eksklusive dufter fra Hermès, Chanel, Caron og Givenchy, nok til å få en narkotikahund til å miste luktesansen for alltid. Og til å få et normalt menneske, med normal luktesans, til å bli svimmel. Hvis du da i tillegg er uvanlig følsom for sanseinntrykk, såkalt «høysensitiv», har du problemer.

–Jo, det hender jeg sliter. Skikkelig. Jeg kan bli kvalm og få hodepine. Sånn er det bare. Så i enkelte offisielle sammenhenger, når folk gjerne dynker seg i parfyme, blir dette faktisk en utfordring. Da er det vanskelig for meg å være nærmere enn tre meter. Selv bruker jeg aldri parfyme. Aldri.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?