Oppdaget da hun sang coverlåter på YouTube

På torsdag varmer hun opp for Justin Timberlake i Spektrum.

DEN NESTE BRITNEY SPEARS kan like gjerne komme fra et jenterom i Nederland som fra American Idol eller auditions i Hollywood.

18 år gamle Esmee Denters har fått platekontrakt på Justin Timberlakes nye selskap Tennman Records, og torsdag kveld varmer hun opp for sjefen når Justin holder konserten FutureSex/LoveShow i Oslo Spektrum.

Veien fram til scenekanten har gått i turbofart for Esmee, som er født i november 1988.

VI GÅR TILBAKE I TID, men ikke lenger enn til 25. august 2006. Snaue 10 måneder, altså.

Da 17 år gamle Esmee Denters har nettopp flyttet til den lille byen Oosterbeek utenfor Arnhem, sørøst for Amsterdam, sammen med moren sin.

Ved hjelp av et enkelt webkamera spiller hun inn en video av seg selv der hun synger TLC-låta «Waterfalls».

Esmee poster videoen på nettstedet YouTube, og får umiddelbart gode tilbakemeldinger fra andre brukere.

Esmee får blod på tann og fortsetter å legge ut videoer. Coverlåter av Cassie, Natalie Imbruglia, Alicia Keys, Vanessa Carlton. Flere og flere YouTube-brukere fatter interesse for de enkle videoene av den søte jenta som synger foran pcen på pikerommet.

Oppdaget da hun sang coverlåter på YouTube

ESMEE BLIR EN YouTube-kjendis. Hun legger ut en video der hun på strøken engelsk forteller mer om seg selv og beklager at hun ikke kan realisere alle sangønskene hun får inn fra brukerne i kommentarfeltet.

Hundretusener av brukere ser videoene hennes.

«Dette lyder kjempebra, som vanlig, men jeg la merke til at kameraet ikke hang med på stemmen din. Tenkte bare jeg ville påpeke det. Men du synger nydelig! :)», lyder en trofast tilhengers kommentar til videoen Esmee legger ut 10. desember.

Esmee har fått nytt webkamera i bursdagsgave av pappa. Kjendis, men fremdeles hjemme i Oosterbeek.

Videoene hennes når flere millioner klikk til sammen. Flere ønsker. Nye videoer. Og 7. februar spiller hun inn følgende beskjed:

- Hei, alle sammen. Jeg har møtt noen hyggelige folk fra et plateselskap som jobber med store artister, og i morgen flyr jeg til USA for å spille inn sanger i studio. Følg med, jeg skal holde dere oppdatert!

EN MÅNED OG NOEN studiotimer senere melder nyhetsbyrået Reuters at Esmee har inngått et samarbeid med hitlåtskriveren Billy Mann og at hun har spilt inn en låt med Kelly Rowland fra Destiny\'s Child.

I USA møter hun P. Diddy på Grammy-festen, og hun blir intervjuet i Billboard Magazine.

Vel hjemme fortsetter Esmee å legge ut sangvideoer fra jenterommet, og populariteten fortsetter å stige.

27. mai er hun gjest på et nederlansk tv-show, og forteller at hun har signert platekontrakt. Men hun vil ikke avsløre hvilket selskap som har fått signaturen hennes.

Esmee vil heller fortelle fansen den store nyheten på sin egen måte. Dagen etter poster hun en video der hun synger Justin Timberlakes «What Goes Around». Idet Esmees siste toner og fraseringer fader ut, snur kameraet seg ned mot høyre.

Og der ser vi at det er Justin Timberlake selv som sitter på en krakk og har akkompagnert på piano. Justin gliser:

- Hun synger sangen min bedre enn meg!

- Jeg er stolt av å kunne melde at Esmee Denters har signert for Tennman Records og blir med meg på turné i sommer, skriver Timberlake i en pressemelding 5. juni.

- Esmee er «the real deal», og jeg gleder meg til å la verden høre henne. Og fansen hennes på YouTube trenger ikke å bekymre seg, vi skal ta dere med på lasset hele veien, skriver superstjernen.

ESMEE SELV VIRKER å ha litt vanskelig for å forstå alt som har skjedd med henne det siste året. Hun er blitt den sjette mest sette på YouTube gjennom tidene.

På torsdag står fire artister på scenen i Oslo Spektrum. Natasha Bedingfield, Timbaland, Justin Timberlake - og Esmee Denters.

- Etter at YouTube og jeg begynte å leve et eget liv sammen, har mange mennesker sendt meg veldig kule støtteerklæringer, og plateselskaper fra hele verden har prøvd å komme i kontakt med meg, skriver hun på MySpace-siden sin.

- Det føles som om alt skjer i like høyt tempo som jeg skriver dette. Men det er derfor jeg elsker nettet, fordi alt kan skje!

• Se video: Esmee Denters\' første YouTube-film, der hun synger «Waterfalls»

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på mail.

MØTTES PÅ GRAMMY-FEST: Rapper P. Diddy.
NETTFANS: På flyplassen i Los Angeles sto to mannlige fans og ventet på Esmee da flyet hennes landet.
STORFINT SELSKAP: To fjes på coveret av Billboard Magazine: Timbaland og Esmee fra Oosterbeek.
OPPDAGET PÅ NETT: Millioner av nettbrukere har sett videoene til Esmee. Etterhvert fattet mange plateselskaper interesse for henne.
MODELL: I løpet av ti hektiske dager i USA rakk Esmee blant annet å spille inn sanger i studio og gjøre en fotoshoot for Billboard.
SANG SAMMEN I STUDIO: Esmee og Kelly Rowland fra Destiny\'s Child.