Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Oppskriften til Viestad virket ikke

Nå svarer vår matskribent en sint leser som ikke liker is.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HVER LØRDAG skriver Magasinets matelsker Andreas Viestad om mat i Magasinet. Du kan finne alle artiklene hans samlet i nettutgaven vår. Du kan også se Viestad live på Dagbladet TV.

Mat opptar alle, og det finnes ingen fasiter. Leserne våre er alltid flinke med å sende Viestad tilbakemeldinger. Og nå åpner vi for at leserne kan stille Viestad spørsmål her på nettet, det kan du gjøre nederst i denne saken. Hver uke velger han ut spørsmål fra leserne som han svarer på. Denne uka dreier det seg om viktige valg i forhold til restauranter.

UTROLIG SINT MANN SOM IKKE LIKER IS

Hei Andreas
Jeg prøvde din vaniljeis-oppskrift til punkt og prikke, men det ble ikke applaus, til tross for både vaniljestang og ørten eggeplommer. Min nabo reagrerte og hevdet sin "is" som like god. Bestående av frossen vaniljesaus fra pose. Og smakstesten ga ikke din oppskrift noen honnør.

Iskrem er én ting. Frossen vaniljesaus er noe annet. Begge smakte imidlertid like godt eller dårlig. Jeg tror du har bommet totalt, feiket dette med iskrem, og bare skapt mere skepsis til dine påståtte kokkeferdigheter.
Rune

Hei Rune

Takk for - Hva skal jeg si? - engasjert mail.

Jeg er av den oppfatning at vaniljeis er den beste isen og det er den jeg stadig vender tilbake til, men det er helt greit for meg hvis du syns frossen kjøpevaniljesaus, som ikke er lagd med vanilje – ofte ikke med egg eller fløte heller – er like godt. Noen foretrekker jo grandiosa framfor originalen fra Napoli. Når det gjelder din anklage er jeg litt usikker på hvordan man feiker en iskrem, annet ved eventuelt å lage den med innkjøpt vaniljesaus.

Min oppskrift på vaniljeis er helt klassisk, verken egg, fløte, sukker eller vanilje er mine påfunn. Hvis du har hatt løk på sleiva eller simpelthen ikke liker vaniljeis, så er det synd for deg. Jeg synes det høres ut som noe gikk galt underveis – og det var leit.

Andreas

ISKREMEN BLE IKKE ISKREM:</B> Hva kan det komme av? Viestad svarer.
Hele Norges coronakart