Opptur i kjelleren

Det er deilig å være norsk i Kvadraturens danskfranske underverden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- TIDA GÅR. Rart å tenke på at Statholderens Krostue har vært her nede helt siden høsten 1994, filosoferte Robinson og nippet til ventehvitvinen, en San Michele Soave Classico (kr 85/glass) som skulle vise seg å bli den første av flere særs vellykkede anbefalinger fra Krostuens fremragende unge, kvinnelige servitør.

- Og enda rarere at ingen av oss har vært her før, repliserte Fredag, fordypet i spisekartet og spontanforelsket i Krostuens ualminnelig velsmakende brød.

- Vi har mye å ta igjen, og jeg satser på at krydderstekte kamskjell med sautert jordskokk og eplechutney (kr 145) er en god begynnelse. Særlig hvis du kan akseptere varmrøkt ørretnoisette med trøffeleggerøre og dillvinaigrette (kr 125) som forrett?

- Jeg kan tenke meg en verre skjebne enn å sitte på historisk grunn mellom hvitkalkede kjellervegger i en uhøytidelig atmosfære og spise varmrøkt ørret, svarte Robinson.

- Skal vi ta hovedrettene med det samme? Både kveita og torsken ser fristende ut, men jeg kjenner den indre stemmen hviske «pepperstekt hjortebiff».

- Lammecarré til meg, sa Fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer