Opptur i nedturen

Irene finner tilbake til røttene. Og kålen. De har ikke noe annet valg.

På stumpene løs: Det er ikke så veldig synd på irene hvis det de må spise i nøden er langsomt ovnsbakte svineknoker med Guinness og kål med sennep og fløte. Foto: Mette Randem.
På stumpene løs: Det er ikke så veldig synd på irene hvis det de må spise i nøden er langsomt ovnsbakte svineknoker med Guinness og kål med sennep og fløte. Foto: Mette Randem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stakkars Irland. Etter århundrer med hardt slit og armod hadde landet nesten klart det. De var «den irske tigeren», på rekordtid forvandlet fra et av Europas fattigste land til et av de rikeste. Endelig kunne også irene nyte livet i den øverste kretsen av paradis, der man ikke jobber med noe spesielt, men lever på en blanding av derivater, aksjer, finansielle incentiver og statlige overføringer. Så sprakk boblen. «Vi har gått fra å være den keltiske tigeren til en æra av finansiell usikkerhet, like brått som et Titanic-skipbrudd, kastet fra komfort og luksus til usikkerhetens kalde sjø», skrev Irish Times i en leder rik på blandede metaforer, og fattig på selvinnsikt.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer