Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Orientekspressen

På billigtur til Østen kan du kanskje ikke regne med å få alt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- NEI, DET ER IKKE NØDVENDIG å bestille bord klokka 19.00. Forsikringen kom fra servitøren på EAST på Grünerløkka, så Robinson og Fredag var forberedt på en stille kveld midt i ferietida.

De ble engstelige da de kom dagen etter og så at restauranten var full av folk. Men Robinson og Fredag fikk et av de tre ledige bordene - ca. ti cm fra naboens - og menyer fra en vennlig servitør. Hun tok imot bestilling og serverte straks to Ashai - japansk tørt øl - som passet bra i varmen.

- Dette er virkelig ikke stedet for de intime betroelsene, hvisket Robinson, som likevel var glad de ikke var alene i restauranten.

De store vinduene var åpnet opp mot gata, så de fikk med seg den gode sommerstemningen ute på Olaf Ryes plass.

- HER ER DET MYE GODT fra hele Orienten: chicken satay, vårruller, thaimarinert andebryst, sashimi, sushi, panne-stekt kveite med sitrongress og koriander, og ikke minst wasabi- og dijonbakt steinbit, leste Fredag begeistret opp.

Robinson gikk for sashimi (kr 65) til forrett, mens Fredag ble fristet av thaimarinert andebryst, servert med spicy guacamole lagvis i wontonblader (kr 74).

Forrettene kom raskt på bordet, og Robinson og Fredag var enige om at de neppe kunne fått en bedre start på måltidet. Fredag syntes det tørre japanske ølet smakte, og ville fortsette med det til hovedretten, mens Robinson ønsket et glass hvitvin til sine nudler.

Menyen inneholder ni typer hvitvin, noe som slett ikke er verst, men det viste seg at bare husets vin var på lager.

- Nei, forresten, du kan få et glass italiensk Pinot Grigio, sa servitøren, som var lei seg for det magre tilbudet av vin. Men så kom hun tilbake, beklaget igjen, og sa at det likevel bare var husets vin som var tilgjengelig.

Robinson satt der, ganske forvirret, og nippet til den anonyme vinen da de stekte nudlene med kylling og grønnsaker (kr 125) kom på bordet.

Den store tallerkenen inneholdt litt lite grønnsaker og litt mye smakløs olje, men kyllingen var god.

- Dette kunne gjerne ha vært litt sterkere, sa Robinson og sendte et misunnelig blikk bort på Fredags wasabi- og dijonbakte steinbit med kokos- og koriandersaus (kr 178). Naboens sashimi fikk det samme blikket.

- Dette er fantastisk deilig, smattet Fredag. - Denne fisken hadde fortjent en god italiensk rødvin, fortsatte Fredag, som angret seg.

- HVA SKJEDDE? Med ett var lokalet nesten tomt.

- Hvorfor har alle gått uten å ta seg tid til dessert? undret Robinson og bestilte en ristet banan (kr 65). Fredag var litt skeptisk til hva ristet banan var, og ville heller ha den hjemmelagde kaka med jordbærcoulis og frisk frukt (kr 65). Og en espresso.

Kaffen kom raskt - lenge før desserten.

- Her går det nesten litt for fort, kremtet Fredag. - Jeg liker å avslutte med kaffe.

Robinson fikk sin ristede banan, som viste seg å være frityrstekt.

Bananen var pyntet med samme frukt som Fredags kake, og begge fikk ei kule vaniljeis, som ikke var hjemmelaget.

- Minner om delfiakake, sa Robinson, som fikk prøvesmake kaka. Begge måtte konstatere at slutten på måltidet var en skuffelse.

PÅ VEI UT fra den tomme restauranten fikk spisevennene svar på hvorfor folk forduftet klokka åtte.

«Happy Hour 16 - 19,» sto det på en plakat.

- Det er sånn det henger sammen! Ja ja, de gikk jo ikke akkurat glipp av noe da de droppet desserten, mente Fredag. - En svært sprikende opplevelse, sa Robinson.

- Hvis EAST passer på å ha mer vin på lager, legger litt mer kjærlighet i desserten og serverer det de lover i menyen, kan jo faktisk femmeren være innen rekkevidde, konkluderte Robinson og Fredag, som tross alt syntes de hadde fått mye for pengene.

<B>HYGGELIG OG INTIMT: Bra sted å gå etter jobb for et raskt og velsmakende måltid.