Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Ostegratinert hyse

4 porsjoner.

4 porsjoner:

500 g torske- eller hysefilet, uten skinn og ben

1 beger blandede skalldyr i lake

4 grovhakkede vårløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 ts salt

½ ts pepper

Ostesaus:

1 ss smør/margarin

2 ½ ss hvetemel

2 ½ dl melk

1 ts revet pepperrot (kan sløyfes)

1 ½ dl revet ost

1 ss hakket persille

salt og pepper

I ovn ved 200 C i ca. 35 minutter

• Sett stekeovnen på 200 grader C. Skjær fiskefileten i pene stykker. Sil laken av skalldyrene. Bland fisk og skalldyr i et ildfast fat. Skrell paprikaene med potetskreller, del dem og skrap ut frø og skillevegger. Skjær paprikaene i strimler.

Legg vårløk og paprika over fisken og dryss på salt og pepper. Smelt smøret til sausen, rør inn hvetemelet og spe med melken til en glatt saus. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn pepperrot og det meste av osten. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken i fatet. Bland resten av osten med persille og dryss et over retten. Stek den midt i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt. Server poteter eller brød til.

Flere oppskrifter og tips finner du på:www.godfisk.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media