Solid kost, lekre omgivelser: To år etter nyåpningen holder Lompa stadig koken. Den en gang mørkebrune ølbula på Grønland er i dag et av hovedstadens hyggeligste utesteder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Solid kost, lekre omgivelser: To år etter nyåpningen holder Lompa stadig koken. Den en gang mørkebrune ølbula på Grønland er i dag et av hovedstadens hyggeligste utesteder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Østens perle

Når det gjelder stemning og interiør er det ingen tvil, Olympen er et av hovedstadens hyggeligste utesteder. Maten er heller ikke så verst.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Ingen tvil, her går det så det suser.

Fredag hevet blikket og mønstret lokalet. Under de tunge lysekronene var det livlig stemning. De få bordene som ennå var tomme hadde alle små lapper på seg merket «Reservert».

-Det er også interessant at klientellet er så variert, sa Robinson og nikket mot en enslig, eldre herre som kjælte med den foreløpig siste av en antakeligvis lang serie halvlitere.

-Her møter du både glatte, unge svensker, slitne konsumenter fra Kampen, akademikere fra Blindern, kommunalt ansatte og elever fra Westerdals reklameskole - samt folk som stikker innom for å ta seg et glass, slik de har gjort i tretti år. Minst, reflekterte Fredag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn