Ostepiroger

20 stykker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Deig:

3 dl melk1/2 pk. gjær3 ss olje eller smeltet margarin1/2 ts salt1 ss sukker8 dl hvetemel

Fyll:

200 g smårettskinke200 g revet hvitost100 g revet parmesan1 ss frisk oreganoev. litt tomatsausegg til pensling

• Slik gjør du:

Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en halv time.

Bland sammen skinkebitene, revet ost, oregano og eventuelt tomatsaus.

Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn