Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Overgangsproblemer

Hvordan forbereder man et enebarn på søskentilværelsen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

INNLEGG

Jeg har en sønn på fem år, og vi planlegger å få et nytt barn. Hvordan kan jeg forberede ham på å bli storebror? Hva kan jeg gjøre for at overgangen fra enebarn til storebror kan bli så bra som mulig?

Så kort og presist kan et av de vanligste spørsmålene stilles! Jeg blir tvunget til å svare veldig generelt, siden du ikke oppgir mye informasjon om din familie og din sønn. Det burde ikke bety noe. La meg likevel presisere at jeg tar utgangspunkt i at sønnen din er fem år nå.

JESPER JUUL SVARER:

Det første jeg ville tenkt på er: Hvem er din sønn? Hvordan trives han som enebarn? Har han levd i fem år som familiens absolutte sentrum, og med en overflod av oppmerksomhet? Er han sosialt aktiv og utadvendt, eller er han mer filosofisk og trives i sitt eget selskap? Hvordan passer det nye barnet med overgang fra barnehage til skole? Svarene på disse spørsmålene vil hjelpe dere til å få en empatisk fornemmelse av hvordan han (kanskje) vil oppleve familieforøkelsen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn