Oversvømmer oldtidsbyer

Moskeer, kirker, marmorsøyler, badeanlegg, veggmalerier og skulpturer graves ned i Tyrkia.

ELDGAMMELT SPA: I høst begynte arbeidet med å dekke oldtidsruinene i Allianoi med sand. Her skal det bygges damanlegg for å sikre vannforsyningene. Fortsatt kjemper aktivister for å forhindre at ruinene blir oversvømt. Foto: AFP/BULENT KILIC
ELDGAMMELT SPA: I høst begynte arbeidet med å dekke oldtidsruinene i Allianoi med sand. Her skal det bygges damanlegg for å sikre vannforsyningene. Fortsatt kjemper aktivister for å forhindre at ruinene blir oversvømt. Foto: AFP/BULENT KILIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN KURDISKE byen Hasankeyf øst i Tyrkia ligger midt i det som kalles «sivilisasjonens vugge». Byen, som i fjor ble utropt av Smithsonian-stifelsen som en av verdens ti viktigste, truede kulturskatter, står i fare for å bli oversvømt.

Tyrkiske myndigheter jobber med å demme opp elven Tigris i Ilisu-dammen for å sørge for bedre strømforsyninger i området.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer