Ovnsbakt kylling

Hvordan kombinere noe godt med noe rart? Se dagens mattips.

6 porsjoner:

300 makaroni

2 ss olje

4 kyllingbrystfileter

4 ss olivenolje

1 løk

1 gulrot

3 skiver bacon

1 stor squash

1 boks hermetisk tomat

1 ts sukker

2 ss finhakket basilikum

2 dl crème fraîche

Salt og pepper

200 g revet cheddar

Kok makaronien «al dente» i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss olje under omrøring. Skjær kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av oljen i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side. Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger.

Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 20 minutter ved 180 ºC eller til retten er gyllen og gjennomstekt.

For flere tips og oppskrifter, se www.melk.no