6 porsjoner:
300 makaroni
2 ss olje
4 kyllingbrystfileter
4 ss olivenolje
1 løk
1 gulrot
3 skiver bacon
1 stor squash
1 boks hermetisk tomat
1 ts sukker
2 ss finhakket basilikum
2 dl crème fraîche
Salt og pepper
200 g revet cheddar
Kok makaronien «al dente» i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss olje under omrøring. Skjær kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av oljen i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side. Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger.
Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 20 minutter ved 180 ºC eller til retten er gyllen og gjennomstekt.
For flere tips og oppskrifter, se www.melk.no
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger