FRÅTSETID: Alligatorene mesker seg. De spiser alt de kommer over. Fugler, skilpadder, hunder, katter, sine egne unger. Og iblant mennesker. Magasinet har vært i Everglades og Gatorland i Florida og møtt reptilene på nært hold.
Foto: Nina Ruud
FRÅTSETID: Alligatorene mesker seg. De spiser alt de kommer over. Fugler, skilpadder, hunder, katter, sine egne unger. Og iblant mennesker. Magasinet har vært i Everglades og Gatorland i Florida og møtt reptilene på nært hold. Foto: Nina RuudVis mer

På alligatorjakt i Florida: - Hvilket helvete av bibelske dimensjoner

Å spise eller bli spist. Det er det grunnleggende spørsmålet i møtet med de 1,3 millioner forhistoriske monstrene i Florida. Alligatorene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jiiiha! Vi freser av gårde på en elv av gress. Sittende på en slags tribune av turister i en flatbunnet båt. Lufttrykket fra den gigantiske propellen bak oss skyver farkosten innover i verdens mest berømte våtmark, naturreservatet Everglades i Florida. I et inferno av bråk, omgitt av tre 19-årige gutter fra North Carolina som har tatt seg en ekskursjon bort fra Spring Break-festingen de egentlig holder på med i Miami, og et forelsket, middelaldrende kjærestepar fra Chicago. Ennå aner vi ikke hvilket drama som ligger foran oss.

Hvilket helvete av bibelske dimensjoner, som en av 19-åringene seinere på dagen skal formulere det.

Vi er bare oppspilte fordi vår nye venn, alligatorguiden Victor Diaz (62), forsikrer at akkurat denne tiden av året er den aller beste for å oppleve dinosaurenes nærmeste nålevende slektninger på nært hold. Alligatoren. Vesenet som var så optimalisert allerede for 200 millioner år siden, at det ikke har vært behov for evolusjonær utvikling siden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn