Rom for hjelp: 15 barn i alderen 10 - 18 år, som alle har forgrepet seg seksuelt på andre barn, får døgnkontinuerlig behandling på Off.Clinic i Sverige.
Rom for hjelp: 15 barn i alderen 10 - 18 år, som alle har forgrepet seg seksuelt på andre barn, får døgnkontinuerlig behandling på Off.Clinic i Sverige.Vis mer

På dette rommet bor et barn som har begått seksuelle overgrep

Nesten halvparten av alle overgrepene mot barn begås av andre barn. Hvis de får behandling reduseres faren drastisk for at de forgriper seg igjen. Vi har møtt "John" (51), som aldri ble stoppet. - Jeg ble et monster, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sola har ennå ikke klatret over de høye tretoppene, litt sør for midten av Sverige. I skogen, på baksiden av et idyllisk tun med trehus i tradisjonell rød, stugfärg, er det fotballkamp. Dagens første skoleøkt er tilbakelagt, og elevene har friminutt. Sett bort fra at omgivelsene er usedvanlig velstelte, og at 14 av de 15 barna på gressletta er gutter, er det ved første øyekast ingenting uvanlig med denne scenen. Guttene er høye og lave, spinkle og kraftige, de fleste er lysluggede, og ser ut til å ha hettegenser som yndlingsplagg. At så mange voksne har prioritert å overvære den uhøytidelige matchen, er kanskje ikke så rart, men etter en stund vil du trolig synes det er pussig at spillerne aldri har kroppskontakt. Du vil også legge merke til at ingen gjør mine til å løpe etter ballen når den før eller siden sparkes til skogs.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn