Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

På innsiden av barnevernet: Hver måned får barnevernet i Ytre Helgeland åtte døde roser fra ukjent avsender

Rosene er «til minne om alle liv som er ødelagt pga barnevernet». Magasinet ble med Norges mest forhatte yrkesgruppe på jobb.

Hat i alle kanaler: Døde roser i posten, trusseltelefoner og hatmail er en del av hverdagen for de fleste barnevernsarbeidere. Rosen kommer ikke like ofte.  Alle foto: Tomm W. Christiansen
Hat i alle kanaler: Døde roser i posten, trusseltelefoner og hatmail er en del av hverdagen for de fleste barnevernsarbeidere. Rosen kommer ikke like ofte.  Alle foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Det er mandag morgen. Mørketida har gjort sitt inntog. En slush av regn og snø siger nedover vindusrutene på kommunehuset i Leirfjord i Nordland. I hjørnet av kontoret til barnevernsleder Elisabeth Johansen (44) står ei Norges-pakke. Blikket hennes dras motvillig mot den avlange pakka. Hun hadde håpet at vaskepersonalet hadde fjernet den i løpet av helga. Klaffene i den ene enden er åpne, men Johansen har ikke behov for å sjekke innholdet. Omtrent hver måned kommer det en identisk forsendelse. Hun vet at sammen med de åtte døde rosene, ligger et laminert kort uten avsender hvor det står: «Til minne om alle liv som er ødelagt på grunn av barnevernet». Som for å være sikker på at mottakeren skal skjønne budskapet, er den andre setningen på engelsk: «You stole my child you`ll never steal my fight for love».

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?