Tanta i Rådhusgata: Å spise på Statholdergaarden er litt som å være på besøk hos en rik og gammel grandtante.  
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Tanta i Rådhusgata: Å spise på Statholdergaarden er litt som å være på besøk hos en rik og gammel grandtante. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

På stasbesøk

Statholdergaarden holder seg i tetsjiktet, men kan godt løsne snippen litt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Jeg føler meg alltid litt som en klosset konfirmant når jeg kommer hit, sa Fredag.

- Ja, det er litt som å være på besøk hos en rik, gammel grandtante. De tunge gardinene, barokkstukkaturen, hele den gammelmodige, høyborgerlige stilen. Man får lyst til å dobbeltsjekke at man har rene negler før hovmesteren kommer og inspiserer dem, svarte Robinson.

-Men maten har bestandig vært fabelaktig her, ingen tvil om det, sa Fredag og grep forventningsfullt menyen.

De gikk for kveldens femretter med tilhørende vinpakke, den klart beste løsningen prismessig. À la carte-menyen og startprisene i vinkjelleren er avskrekkende dyre i sammenlikning. Deilige små appetittvekkere kom susende inn til champagnen. De überprofesjonelle kelnerne gled umerkelig omkring med nesten overdreven respekt for andres intimsone, satte fra seg brød, fylte vann, børstet noen smuler, rettet en kniv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn