GIFT PÅ JOBB: Sportskommentator Arne Scheie og kona Ellen Landsverk Scheie har vært gift i 33 år og jobber begge i NRK. Foto: NINA HANSEN
GIFT PÅ JOBB: Sportskommentator Arne Scheie og kona Ellen Landsverk Scheie har vært gift i 33 år og jobber begge i NRK. Foto: NINA HANSENVis mer

- På sykehuset sa kona til meg at «Du må jo dra og se Norge-Sovjet»

Folk spør kona til Arne Scheie (69) hvorfor hun gidder å være sammen med ham.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Det er femti år siden det skjedde, men marerittene fortsetter å komme: Han sitter ved siden av kameraten, de kjører den gamle Mercedesen, de er ved barndomshjemmet på Skedsmo. Det er en høstdag, det er alltid det.

ARNE SCHEIE Tegning: FINN GRAFFFødt: 7. januar 1944 på Skedsmo i Akerhus.Familie: Kona Ellen og sønnen Arne Vegard.Leser: - Altlesende. Skjønnlitteratur og aviser. Gleder meg til å ta fatt på Jon Michelets siste bok, «Skytteren».Hører på: - Mye radio. Av og til en klassisk plate med Arve Tellefsen.Blir provosert av: - Klaging og syting fra folk som har det bra.Beste egenskap: - Folk sier jeg er snill og sjenerøs. Har få materielle ønsker.Verste egenskap: - Ifølge kona lukker jeg aldri skapdører.Redd for: - Å ikke være ute i god tid. Beundrer: - Dem som jobber for andre uten egen vinning.Hvis du kan reise hvor du vil: - Har reist og opplevd veldig mye. Setter pris på nære områder som for eksempel Nordmarka.Gjør om 10 år: - Jeg bestreber meg på å holde meg i fysisk form. Holde hodet i form med hjernetrim - og spise og drikke sunt.

Bilen holder kanskje litt for stor fart og i den siste svingen, den ved dalsøkket som tar dem inn mot gårdsplassen, begynner den å skli. Han prøver å bremse, men det er for seint. Alltid for seint.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn