Satser bredt: Med rimelige priser og sentral beliggenhet på Majorstua har Bambus opparbeidet seg et trofast publikum. Men et stort antall retter, spredt over mange asiatiske kjøkken, går ut over kvaliteten.
Foto:  Jo Straube / Dagbladet
Mottatt på pictures@dagbladet.no: 18.08.2010
Satser bredt: Med rimelige priser og sentral beliggenhet på Majorstua har Bambus opparbeidet seg et trofast publikum. Men et stort antall retter, spredt over mange asiatiske kjøkken, går ut over kvaliteten. Foto: Jo Straube / Dagbladet Mottatt på pictures@dagbladet.no: 18.08.2010Vis mer

På vidt gap

Kvantitet over kvalitet går sjelden bra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Jøss! Her skal det mange besøk til for å komme seg gjennom menyen, sa Robinson og talte 31 hovedretter.

-Mye å velge i her, ja. Vi får bruke elimineringsmetoden. Hardt og brutalt, sa Fredag.

Robison og Fredag satt ved et vindusbord mot Kirkeveien, og nøt hver sin flaske japansk øl. De sympatiske, men litt upersonlige lokalene har huset den panasiatiske restauranten i et tiår. Bambus skilter med å være det eneste spisestedet i Oslo med varme retter fra både Thailand, Kina, Japan og Vietnam. Det stemmer ikke. Spisestedet skryter også på seg den beste sushikokken i byen. Dem om det.

Utvalget av forretter er også stort. Robinson lot seg friste av «Kokkens egen softshell crab i rispapir roll» (kr 95). Det viste seg å være en luftig affære med mye agurk, salat, majones - og lite softshellkrabbe. Robinson stusset også over at risrullen ble servert på japansk vis, med soyasaus og wasabi. En søt, chilibasert saus hadde nok passet bedre. Fredag bestilte «Yakitori» (kr 79), en japansk klassiker bestående av marinert, grillet kylling, som var både mørt og vel-smakende.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn