Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Pai med kjøttdeig og stjerneløk

Fire porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3 dl hvetemel 1/4 ts salt 100 g smør 3 ss vann 400 g kjøttdeig/karbonadedeig 1 finhakket løk 1 vårløk 1 båt hvitløk 2 ss smør 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 ts tørket basilikum 12 småløk/stjerneløk 2 dl melk 2 egg 2 dl revet ost Smuldre smør/margarin med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet. Finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i ei stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og urter. Trykk deigen ut i en smurt form. Prikk deigen godt med gaffel. Forstek paibunnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter. Server salat til. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!