Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Pai med tomater og brie

4 porsjoner.

Ca. 40 minutter, 4 personer:

Paibunn:

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

1 rødløk

70 g brie

16 sorte oliven

6 plommetomater

2 ss hakkede friske urter

1 ts salt

1/2 ts pepper

5 egg

3 dl melk

I stekeovn ved 200 °C, deretter ved 180 °C



•
Slik gjør du:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.

Stek bunnen i 12-15 minutter til den er litt gyllen. Surr strimlet løk så vidt i en panne, del brie i biter, oliven i to og tomatene i skiver. Ha alt over i det ferdige paiskallet. Hell over sammenvispet egg, melk og urter.

Stek paien videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media