Du leser nå Dagbladet Pluss

Pallesommer

Selvgjort er velgjort? Vel, vel.

Fiks idé: Paller kan brukes til mye mer enn å stable ting på. Man kan for eksempel lage hagemøbler av dem. Men resultatet blir kanskje ikke alltid som ønsket.
Fiks idé: Paller kan brukes til mye mer enn å stable ting på. Man kan for eksempel lage hagemøbler av dem. Men resultatet blir kanskje ikke alltid som ønsket.Vis mer

I SOMMER HAR JEG spikret paller. Nei, jeg har ikke kjørt i fylla og tilbragt 21 døgn bak lukkede dører på statens regning. Skjønt, i etterpåklokskapens lys er det helt legitimt å stille spørsmål ved min edruelighet. For jeg har brukt en stor del av ferien min på å sage, hamre, spikre, pusse og male. Paller.  

DE SISTE ÅRA har jeg tilbragt en stor del av sommerferien hjemme hos mor på landet. Hun begynner å dra på åra, og jeg føler det som en blanding av plikt og glede å trå til der det trengs. Jeg har ganske mange tommeltotter, men mor er snill, så i noen uker hver sommer får jeg lov leke "handy man". Det er godt for selvbildet, og selv om resultatet ikke alltid blir helt som ønsket, blir i hvert fall bedre enn det var. Som regel.