Pamuk kan stilles for retten for folkemorduttalelse

Ble armenerne utsatt for folkemord?

VANT NOBELPRISEN I 2006: Den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk er den første tyrkiske forfatteren som har fått prisen. Han er også en av få tyrkerne som har snakket om folkemordet. Bildet til venstre er tatt av den norske misjonæren Bodil Biørn som var i Anatolia under folkemordet. Hun skrev: - De hungrende og døende barn på gaten i den Armenske republikk. Foto: EPA/ED OUDENAARDEN/Riksarkivet
VANT NOBELPRISEN I 2006: Den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk er den første tyrkiske forfatteren som har fått prisen. Han er også en av få tyrkerne som har snakket om folkemordet. Bildet til venstre er tatt av den norske misjonæren Bodil Biørn som var i Anatolia under folkemordet. Hun skrev: - De hungrende og døende barn på gaten i den Armenske republikk. Foto: EPA/ED OUDENAARDEN/Riksarkivet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - 30 000 KURDERE OG EN MILLION armenere ble drept og nesten ingen tør å nevne det, bortsett fra meg, sa den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk til et sveitsisk magasin i 2005. Siden har uttalelsen forfulgt ham.

Pamuk ble saksøkt av nasjonalistiske tyrkere som hevdet uttalelsen var en fornærmelse og krevde kompensasjon.

Han ble siktet for å ha «fornærmet tyrkiskheten». Siktelsen ble senere avvist av «tekniske årsaker.» Stjernestatusen og den internasjonale støttekampanjen spilte en viktig rolle.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer