Pannekakeomelett

4 porsjoner.

4 porsjoner:

400 g kjøttdeig av svin,

1 stk. stor løk, finhakket,

2 ss smør,

2 stk. egg,

2 dl melk,

2 ss hvetemel,

1 ts salt og nykvernet pepper

Fyll:
250 g nykål/sommerkål

250 g gulrot

100 g vårløk

½ ts salt

½ dl vann

50 g smør

2 stilker bladpersille, hakket.Slik gjør du:

1. Brun kjøttdeigen i smør sammen med løk på god varme. Fordel kjøttdeig og løk jevnt utover pannen og slå ned varmen.

2. Visp sammen egg, melk, hvetemel, salt og litt nykvernet pepper. Hell blandingen over kjøttdeigen.

3. La det hele steke ved svak varme under lokk til pannekakeomeletten har stivnet.

4. Mens pannekakeomeletten stivner kokes vannet opp i en kjele tilsatt smør og salt.

Tilsett finsnittet nykål, revet gulrot og vårløk i tynne ringer når vannet koker. Damp grønnsakene møre, ved svak varme under lokk i ca. 5 minutter. Rør av og til.

Sil av vannet og fordel grønnsakene oppå pannekakeomeletten. Pynt med hakket persille og server med tzatziki.