Pannekaker i verdenstoppen

En av klodens beste frokoster finner du i India.

STARTDOSA: Dosa er mettende, men ikke på den overveldende amerikanske ­panne­kake-­måten eller den potensielt litt kvalmende bleike norske pannekake-måten.
STARTDOSA: Dosa er mettende, men ikke på den overveldende amerikanske ­panne­kake-­måten eller den potensielt litt kvalmende bleike norske pannekake-måten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kall meg enkel, men når jeg står opp til tropeluft i håret, en mild bris inn fra havet på en takterrasse i Puducherry, så lengter jeg ikke hjem. En ny dag møter meg i den sørindiske byen som tidligere var den franske kolonien Pondicherry. Ut og møte folk og elefanter, handle krydder og motstå gateselgere. Aller først, frokost.

Men hva er nå dette? Noe av det mest forvirrende med fremmede matkulturer er at frokosten er så godt som ugjenkjennelig. Vi har blitt vant til nye smaker til middag, til at man bruker mer krydder, andre smaker, mindre kjøtt, eller annen stivelse når vi setter oss til bords på kvelden. Ja, vi er faktisk så vant til det at nordmenn har gått fra å være en saus-og-potet-kultur til å bli soyasaus-og-ris, gastronomiske nomader som ikke klarer å forestille oss en fredag uten taco. Den norske gjennomsnittsmiddagen er nesten ikke til å kjenne igjen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer