Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Pannekaker med soppstuing

Ca. 40 minutter, 3-4 personer.

4 egg

3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel

1/2 ts salt

5 dl melk

Soppstuing:

300 g fersk sopp

1 1/2 dl melk

1 ss soyasaus

1 ts sennep

salt, pepper

evt. 1 ss hvetemel til jevning.

Til pynt: sprøstekt, speket kalkunfilet.

• Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Legg pannekakene i et ildfast fat med lokk for at de skal holde seg varme. Skjær sjampinjongen i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak.

Flere oppskrifter og tips finner du på egg.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media