Papp til påske

Her er de beste vinene på papp!

Se alle anmeldelsene PAPPVINER UTGJORDE 47,2 PROSENT av Vinmonopolets vinsalg i 2003, og økningen fortsetter: I februar 2004 var pappvinandelen økt til 48,5 prosent. Det listeføres nå 53 pappviner i Polets fullsortiments prisliste, og ytterligere 236 pappviner i bestillingsutvalget. Vi hadde ikke kapasitet til å prøvesmake mer enn 56 av alle disse vinene, derfor har vi prioritert bestselgerne, i tillegg noen viner vi har god erfaring med fra tidligere, og til slutt noen nyheter som vi ikke hadde smakt før. Resultatet ble at 38 av de 56 utvalgte vinene ble vurdert til å være verd prisen. Men det er vel å merke ut fra norsk avgiftsvirkelighet, der vi må forholde oss til at normalprisen på en treliter med enkelt innhold ligger på rundt 300 kroner. FAKTUM ER AT VIN på kartong er mindre holdbar enn samme vin på flaske. Vår gjennomgang av de 56 vinene viste at flere var tappet i august/september, og i ett tilfelle så langt tilbake som i midten av mai 2003. Det eksisterer intet regelverk for å oppgi årgang, tappedato og holdbarhet for pappvin, verken i Norge eller i våre naboland. Vi vurderte åtte av de 56 testede vinene til å være så svekket av alderdom at de burde vært skiftet ut med ferskere vare. Dessuten er det stor uenighet om hvor holdbar vinen er etter at man har begynt å tappe av den. Holdbarhetstida etter åpning varierer fra fire uker til tre måneder ifølge produsentene. Vi er tilbøyelige til å tro at den som oppgir holdbarhetstida til fire uker er nærmest sannheten, og tørre hvitviner ville vi ikke ta sjansen på å oppbevare mer enn et par uker etter åpning. Se alle anmeldelsene bly@dagbladet.no