Ut på tur: På jakt etter naturens råvarer med Miles Irving, profesjonelle samler, forfatter av kultboka "The Forage Handbook" og leverandør til flere topprestauranter.
Ut på tur: På jakt etter naturens råvarer med Miles Irving, profesjonelle samler, forfatter av kultboka "The Forage Handbook" og leverandør til flere topprestauranter.Vis mer

På ville veier

Livet er en dans på tistler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- ?Pappa, kan jeg få en tistel til?

Miles Irving ser på sin tre år gamle datter med den samme kjælne overbærenheten som andre ferierende foreldre viser barn som maser på noe godt. Så knekker han toppen av nok en tistel, skreller den med raske bevegelser og gir resultatet til dattera som tilfreds knasker i seg stengelen.

Det er ingen overdrivelse når jeg sier at da Miles og familien kom til gårds, brakte de med seg et nytt perspektiv på gårdsdriften. De første dagene med sommer hadde handlet om å få alt på plass, om å slå gras, luke i kjøkkenhagen, handle hønsemat - etablere orden på gårdsdriften der naturen hadde truet med å ta over. Og da jeg endelig begynte å bli sånn halvveis fornøyd, kom Miles og snudde alt på hodet. Han så uimponert på plenen, uengasjert på kjøkkenhagen og nærmest fiendtlig på gressklipperen, før han styrte rett mot området på oversiden av Reginestua, der ingen kantklipper hadde rukket å sette sine klør.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn