Du leser nå Dagbladet Pluss

På ville veier

Livet er en dans på tistler.

Ut på tur: På jakt etter naturens råvarer med Miles Irving, profesjonelle samler, forfatter av kultboka "The Forage Handbook" og leverandør til flere topprestauranter.
Ut på tur: På jakt etter naturens råvarer med Miles Irving, profesjonelle samler, forfatter av kultboka "The Forage Handbook" og leverandør til flere topprestauranter.Vis mer

- ?Pappa, kan jeg få en tistel til?

Miles Irving ser på sin tre år gamle datter med den samme kjælne overbærenheten som andre ferierende foreldre viser barn som maser på noe godt. Så knekker han toppen av nok en tistel, skreller den med raske bevegelser og gir resultatet til dattera som tilfreds knasker i seg stengelen.

Det er ingen overdrivelse når jeg sier at da Miles og familien kom til gårds, brakte de med seg et nytt perspektiv på gårdsdriften. De første dagene med sommer hadde handlet om å få alt på plass, om å slå gras, luke i kjøkkenhagen, handle hønsemat - etablere orden på gårdsdriften der naturen hadde truet med å ta over. Og da jeg endelig begynte å bli sånn halvveis fornøyd, kom Miles og snudde alt på hodet. Han så uimponert på plenen, uengasjert på kjøkkenhagen og nærmest fiendtlig på gressklipperen, før han styrte rett mot området på oversiden av Reginestua, der ingen kantklipper hadde rukket å sette sine klør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.