Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Påskesnadder for voksne

Vi har testet 56 pappviner til påske.


ALLE VINDRIKKENDE
mennesker bør være klar over at pappvin er mindre holdbar enn flaskevin. Pass derfor på at du ikke kjøper vin som er for gammel. Det bør innføres en obligatorisk datomerking på papp, og vin som er eldre enn seks måneder (hvitvin) eller ni måneder (rødvin) bør tas ut av salg.

Vinmonopolet listefører nå 368 viner i kartong. I fjor utgjorde disse 50 % av det totale vinsalget. Påskemåneden er årets nest største måned for salg av kartongvin - med en salgsandel på 56 % (mars 2005). Bare juli overgår påska, med 59% av det totale vinsalget (juli 2005).

DENNE GANGEN har vi testet 56 viner, men her i Magasinet er det bare plass til 30 av dem. Vinene som kommer best ut er alle tappet forholdvis nylig.

Åpnet kartongvin bør lagres kjølig, og drikkes opp innen to uker når det gjelder tørr hvitvin og innen fire uker når det gjelder rødvin.

Kartongvettregler

1. Ikke la vinen ligge for lenge. Holdbarheten er rundt seks måneder fra tappedato. En åpnet kartongvin holder seg god i rundt tre uker.

2. Pass på temperaturen

All vin kan ta skade av for kald oppbevaring. Ikke la vin ligge i bilen over natta.

3. Lytt til erfarne polfolk

Ansatte på Vinmonopolet kan gi deg gode tips om valg av vin.

4. Vær rustet mot romtemperaturer

Serverer du rødvin over 18 grader, smaker den fort slapp. Kjøl gjerne ned vinen før servering.

5. Tapp riktig

Pass på at du ikke får luft inn i vinen når du tapper - vinen må være over krana.

Luft i kartongen gir dårlig vin. På kort tid.

6. Vend i tide - ingen skam å snu

Det holder med ett glass av gangen.

Og det er kanskje ikke nødvendig med alkhol på skitur?

LES KARTONGVETTREGLENE:</B> En kartongvin holder seg ikke lenger enn i tre uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling