PAPPARDELLE MED SKJELL: Og tomatsaus. Alle foto: Mette Møller/Dagbladet
PAPPARDELLE MED SKJELL: Og tomatsaus. Alle foto: Mette Møller/DagbladetVis mer

Pasta med havsmak

Det er med skjellmat som med kaffe; du må venne deg til smaken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er slett ikke sikker du hopper i taket av begeistring første gang du får det servert. Blåskjell er vanligst og mildest i smaken. I dagens sommermiddag bruker jeg o-skjell og hjerteskjell. Begge skjellene har mer smak av saltvann og skjell enn blåskjellet og begge typene passer godt til den kraftige tomatsausen jeg blander inn sammen med pastabåndene.

Til tross for at o-skjellene ikke er å finne i alle landets fiskedisker til enhver tid, finnes de i store mengder langs norskekysten. Så du kan jo bruke litt av sommerferien til å dykke deg fram til dem selv. Da blir måltidet betraktelig billigere også.

Antall personer: 4

Aktiv tid: 40 minutter

Fra start til ferdig middag: 45 minutter

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn