Pasta med kjøttboller og tomatsaus

Til 4 på 20 minutter.

500 g kjøttdeig 1 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper 60 g revet parmesan 1 båt presset hvitløk. Kna sammen alle ingrediensene og lag små boller. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter. Beregn ca. 100 g pasta per person. Her kan du bruke tagliatelle eller annen pasta. Kokes etter anvisning på pakken. Tomatsaus med basilikum: 2 ss olje 1 båt finhakket hvitløk 1/2 finhakket løk 1 boks hermetiske tomater (knuste) 2 ss tomatpuré 1 ts sukker 1 dl svak buljong 8-10 oliven kuttet i biter 2 ss finhakket fersk basilikum eller 2 ts tørket Salt og pepper. Varm olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og begynner å få en fin farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke over svak varme i 10- 15 minutter. Tilsett oliven og basilikum og smak til med salt og pepper. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!