Pastasalat med bacon og parmesan

4 porsjoner.

4 porsjoner:

400 g pastahjul

8 skiver bacon, uten svor

½ dl sitronsaft

2 ss finrevet sitronskall

½ dl ekstra virgin olivenolje

20 g frisk hakket persille

100 g steinfrie svarte oliven

Ca. 200 g rucolasalat

Nyrevet parmesan

• Kok pastahjulene «al dente» i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og, og skyll i kaldt rennende vann.

Mens pastaen koker skjæres baconet i tynne strimler og stekes ved middels varme til de er lett brunet. Legges over på tørkepapir slik at fettet får renne av. Bland sammen sitronsaft, sitronskall, olivenolje og frisk hakket persille.

I en bolle blandes steinfrie oliven, parmesanosten, rucolasalat og avkjølt bacon og pastahjul. Hell over olivenolje blandingen og vend den inn. Ha over litt nykvernet salt og pepper og litt kesam på toppen.

For flere tips og oppskrifter, se www.melk.no